Wykonanie

Składniki:- pęczek
włoszczyzny (3
marchewki,
seler,
por,
pietruszka)-
koper włoski- 5
ziemniaków- 400-500 g startych
ogórków kiszonych-
śmietana kwaśna 18%-
sól,
pieprz-
natka pietruszki i
koperek- goleń z
indyka, 2 pałki z
kurczaka-
liść laurowy, kilka ziarenek
ziela angielskiegoWłoszczyznę umyć, obrać i wrzucić do garnka. Dodać umyte
mięso, liść, ziele i
koper włoski. Zalać całość
wodą i gotować do miękkości warzyw i
mięsa na małym ogniu (około 1.5 godzin).Następnie dodać pokrojone w kostkę
ziemniaki i gotować do ich miękkości. Na koniec dodać starkowane i lekko podgotowane
ogórki kiszone. Chwilę wszystko jeszcze pogotować, doprawić i na koniec dodać
śmietanę.Posypać obficie
zieleniną.SMACZNEGO!!!