Wykonanie
Dziś przedstawię Wam super szybki sposób na obiad. Jest to danie raczej typu fast food, ale warto czasem skusić się na coś mniej zdrowego a dobrego. Taka chwila zapomnienia.

Będzie potrzebne: - dla 2 osóbWrapy - czyli ciasto 4 szt. - po 2 szt. dla każdego
pierś z kurczaka podwójna2 szt.
pomidor1 szt.
ogórek1/2
papryka czerwonakilka liści
sałaty - ja używałam lodowej
Majonez Dekoracyjny
Jogurt naturalny typu greckiego
Ketchup - ja używałam
ostrego firmy Kotlin z piekła
rodem2 ząbki
czosnkuOlejPrzyprawa Maggipieprz - wszystkie
przyprawy firmy Kamis
papryka słodkapapryka ostrazioła prowansalskieNa wstępie podsmażamy
piersi z kurczaka. Ja w tej wersji kroiłam
kurczaka w kostkę ale można także zrobić w formie płatów będzie łatwiej się układać. Na patelnię dałam 3 łyżki
oleju dodałam
kurczaka i
przyprawy:
papryki słodką i ostrą,
zioła,
pieprz oraz wycisnęłam
czosnek.Wcześniej można jeszcze przygotować sobie
pomidorka i
ogórka i pokroić je w kostkę. To samo zrobić z
papryką czerwoną, umyć
sałatę. Wszystko odkładamy sobie na bok aby
potem tylko dodawać do naszego wrapa.Sos do wrapa to mój pomysł prosty i szybki:4 łyżki
majonezu4 łyżki
jogurtu naturalnegopieprzketchup do smakuNie podam dokładnych ilości, bo każdy woli albo bardziej ostre albo mniej więc w trakcie przygotowania próbujcie i doprawiajcie. Tajemniczy składnik mojego sosu to kilka kropel
przyprawy w płynie
Maggi.Gdy wszystko mamy przygotowane następuje etap podawania głodującemu czekającemu przy
stole:)))Tak więc podgrzewamy
mięsko i na
mięso kładziemy wrapy i przykrywamy pokrywką. Placki zmiękną, podgrzeją się.Placek wykładamy na talerz, smarujemy sosem, nakładamy
mięso
i po kolei
sałata,
pomidor,
ogórek,
papryka na górę ponownie sos i zawijamy.

Życzę powodzenia u mnie to wszystko zawsze wylatuje ale wszyscy, którzy to jedli byli prze szczęśliwi.SMACZNEGO!!!!