ßßß
Składniki:Biszkopt orzechowy:3 jajka3 łyżki cukru3 łyżki mąki1/2 szklanki zmielonych orzechów włoskich1 łyżeczka proszku do pieczeniaBiszkopt makowy:3 jajka3 łyżki cukru3 łyżki mąki4 łyżki suchego maku1 łyżeczka proszku do pieczeniaBiszkopt kawowy:3 jajka3 łyżki cukru3 łyżki mąki1/2 szklanki kawy cappuccino w proszku1 łyżeczka proszku do pieczeniaMasa orzechowa i kawowa:1 litr mleka2 budynie waniliowe lub 1 duży budyń2 kostki margaryny lub masłacukier puder - ilość dowolna w zależności jak słodką chcemy masę1/2 szklanki zmielonych orzechów włoskich1/2 szklanki kawy cappuccino w proszkuSposób przygotowania:1. Ucieramy kolejne biszkopty, pieczemy ok 20-30 minut w 180°C i odstawiamy do wystygnięcia.2. Przygotowujemy masę. Najpierw przygotowujemy budyń i studzimy. Margarynę i cukier puder ucieramy na puszystą masę. Do utartej masy dodajemy stopniowo budyń, cały czas ucierając. Masę budyniową dzielimy na 3 równe części. Do jednej dajemy orzechy, do drugiej cappuccino, a trzecią czystą zostawiamy do dekoracji.3. Podczas przekładania tortu możemy nasączyć krążki biszkoptowe np. mocnym naparem z herbaty.Przełożenie ciasta:biszkopt kawowymasa orzechowabiszkopt makowymasa kawowabiszkopt orzechowydowolna dekoracja
Źródło: Magiczna kuchnia