Wykonanie
Gazpacho widziałam już w wielu programach kulinarnych, ale nigdy go nie
jadłam. Po zrobieniu tego przysmaku już wiem
czemu zazwyczaj pojawia się w telewizji, jest pyszne! Nigdy bym nie pomyślała, że
pomidory,
papryka i kilka innych popularnych warzyw może mnie jeszcze zaskoczyć.Zaskoczyły i zachwyciły równocześnie.
Jeżeli jeszcze nie próbowaliście gazpacho to koniecznie, ale to absolutnie bezapelacyjnie musicie spróbować:)Przepis pochodzi z książki "Bieganie i odchudzanie dla kobiet" J.B. GallowayPotrzebujemy:1 ząbek
czosnkupół małej
cebuli1
selerpół małej
papryki3 duże obrane
pomidory1 średni obrany
ogórek1 szklanka
soku pomidorowego (pominęłam)3 łyżeczki
octu jabłkowego2 łyżeczki
oliwy1,5 łyżeczki
soli1,5 łyżeczki
bazyliićwierć łyżeczki
pieprzuodrobina
sosu tabasco (nie miałam, użyłam ćwiartkę łyżeczki zmielonego
chilli)Wszystkie składniki miksujemy blenderem w podanej kolejności. Przed podaniem schładzamy. Gotowe:) Smacznego!