ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegociabatta 1 sztukbazylia 1 pęczekogórek 1 sztukpomidory 750 gramówcebula 2 sztukczosnek 1 ząbkiocet 2 łyżek stołowycholiwa 3 łyżek stołowychszynka parmeńska 4 plastrypieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Pokroić ciabattę na cienkie kromki i lekko przesuszyć. Oczyszczone, oderwane listki bazylii kilka odłożyć, a resztę posiekać. Z obranego ogórka usunąć pestki, a miąższ pokroić w małą kostkę. Umyte, osuszone pomidory pokroić w dość gruba kostkę. Oczyszczona cebulę drobno posiekać.Przekrojonym ząbkiem czosnku natrzeć salaterkę i połączyć w niej rozdrobnione składniki sałatki.Sos: utrzeć ocet z oliwą oraz szczypta soli i pieprzy.Polać sosem warzywa w salaterce.Pokrojoną w paseczki szynkę dodać do sałatki. Włożyć połamane kromki ciabatty, obficie oprószyć pieprzem. wymieszać i pozostawić na 30 minut. Udekorować listkami bazylii.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: