ßßß
Składniki:szklanka soczewicymarchewka, seler, pietruszkaczerwona cebula3 ząbki czosnkupuszka pomidorówsól, pieprz, oregano, majeranekliść laurowy, ziele angielskieszczypta cukrułyżka oliwyłyżka octu winnegokostka rosołowaSposób przyrządzenia:Soczewicę zalać zimną wodą i odstawić na godzinę.Zagotować wodę, wrzucić liść laurowy, ziele angielskie i obrane warzywa. Dorzucić kostkę rosołową i gotować 10 minut.Dołożyć soczewicę, gotować 10-15 minut.
Na oliwie podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek. Po tym czasie dokładamy pomidory z puszki i dusimy 10 minut.Do soczewicy dodajemy pomidory z cebulą i gotujemy 10 minut. Doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem, oregano, cukrem i octem.
Smacznego