Wykonanie
Kaszę gryczaną pokochałam w surowej wersji. Jednak stwierdziłam, że chętnie spróbuję też gotowaną w słodkim wydaniu. Chwyciłam za garnuszek i zrobiłam. Pogoda coraz cieplejsza, więc śniadanie przygotowałam wieczorem. Moją
czekoladowo -
bananową kaszę gryczaną przełożyłam do słoiczka po
maśle orzechowym . Oczywiście skorzystałam też z letnich
owoców, w środku znajduje się mus z
malin . Chyba nie muszę pisać jak smakowało ? :)

("nocna")
czekoladowo-bananowa
kasza gryczana na
mleku migdałowym podana z musem z
malin w słoiczku po
maśle orzechowym("overnight") chocolate-
banana buckwheat with almond milk served with raspberry mousse in the peanut butter jarSkładniki:- 1/3 szklanki
kaszy gryczanej niepalonej- 1/2 szklanki
wody- szklanka
mleka migdałowego- duży dojrzały
banan-
gorzka czekolada (dowolna ilość)
Kaszę kilkakrotnie przepłukać pod zimną
wodą. Następnie dodać do gotującej się
wody. Kiedy wchłonie całość dolać
mleko i gotować do całkowitego zgęstnienia. Na koniec wmieszać
gorzką czekoladę oraz
banana pokrojonego w drobną kosteczkę. Ja dodałam jeszcze dwa
daktyle, które po prostu zostały ostatnie w paczuszce ;) Podawać w dowolny sposób. Wstawić na noc do lodówki lub pozostawić w temp. pokojowej*, szczelnie przykryte. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~*Dlaczego w temperaturze pokojowej? Śniadanie robiłam późno, a musiałam też trochę poczekać aż
kasza w słoiku ostygnie, co jak wiecie trochę trwa. Zostawiłam ją w pokoju, przy otwartym oknie...i tak została do rana. Ja ani się obejrzałam, już spałam :)
Masło orzechowe dzięki temu nie stwardniało tak bardzo, jakby to było w lodówce.Z
serii obiadowych pomysłów - lubię wrzucić składniki na patelnie, podsmażyć, przyprawić i gotowe! Obiad pełen zdrowia, ale przede wszystkim przyjemnych aromatów i smaków. Zawsze dodaje do dań swoje ulubione
przyprawy, tym razem było to
curry .

pomidorowa
ciecierzyca* z
pieczarkami, marchwią i
papryką podana z
kaszą jaglanątomato chickpeas * with mushrooms,carrots and peppers served with milletW
skrócie: na patelni najpierw usmażone
pieczarki oraz
cebula,
potem do tego
marchew i
papryka. Następnie dodana ugotowana
ciecierzyca i
przyprawy (
curry,
pieprz,
papryka słodka,
zioła prowansalskie,
czosnek). Na koniec passata pomidorowa.Przyjemnej soboty! :)Dziś naleśniki <3