Wykonanie
Moje dzisiejsze śniadanie,
mogę to jeść codziennie. Uwielbiam
kaszę jaglaną za jej właściwości i smak, bo mimo, że niektórym na samo słowo "
kasza" robi się nie dobrze to jaglana jest według mnie tą najsmaczniejszą i co ważne najzdrowszą z
kasz. Coraz częściej serwuje ją na obiad zamiast
ziemniaków, dodaję do kotletów oraz tworzę z niej desery - kulki rafaello.A dziś
kasza w formie
śniadaniowej z
bananami i
migdałami na ciepło. Pycha!
Składniki:- pół szklanki
kaszy jaglanej- pół szklanki
mleka- niepełna szklanka
wody- 1
banan- kilka
migdałów- szczypta
soliDodatkowo
cynamon i coś do posłodzenia, ja użyłam łyżeczkę
syropu migdałowego. Można dać łyżeczkę
cukru ale osobiście odradzam, bo
banan jest wystarczająco słodki.
1.
Kasze gotujemy w osolonej wodzie około 15 minut co chwilę mieszając. Wlewamy
mleko i nadal mieszamy żeby
kasza się nie przypaliła. Gotujemy na małym ogniu do momentu aż
kasza wchłonie
mleko.2. Do
kaszy wrzucamy
migdały uprażone ma patelni i
banana pokrojonego w plasterki. Mieszamy, doprawiamy
syropem,
cynamonem i zjadamy
póki cieple :)