Wykonanie
Kasza gryczana należy do moich ulubionych. Jeszcze kilka lat temu za nią nie przepadałam,ale jak widać wszystko przychodzi z czasem.Mam dla Was propozycję na słodkie śniadanko albo jak wolicie deser. No,to smacznego !Składniki:1 szklanka
kaszy gryczanej, ugotowanej2 łyżki karobu1
banan1/2 szklanki
mleka, u mnie
migdałowe1 łyżka
jogurtu greckiegoodrobina startej,
gorzkiej czekoladyBanana obierz i przekrój na pół. Jedno połowę przełóż do miseczki,dodaj
mleko i karob. Zmiksuj blenderem.Zmiksowanego
banana przelej do rondelka i postaw na średnim ogniu,doprowadź do wrzenia.Do zawartości rondelka dodaj
kaszę gryczaną,zmniejsz ogień i gotuj do momentu aż
kasza zgęstnieje.Drugą część
banana pokrój w kostkę dodaj do
kaszy,dodaj również
jogurt i wymieszaj. Całość przełóż do miseczki czy pucharka na deser.Posyp
czekoladą.Ja dodatkowo
kaszę polewam
jogurtem i dodaję kilka plasterki
banana.