ßßß
przepis:4,5 łyżki kaszy jaglanejspory bananłyżka mąki migdałowejpół szklanki mleka + ok.szklanka wodypół łyżeczki sproszkowanego korzenia macagałka muszkatałowa, cynamondo podania: domowa granola dyniowa, siemię lniane, gorzka czekoladaKaszę najpierw prażymy, żeby nie była gorzka i gotujemy pod przykryciem aż wchłonie całą wodę. Dodajemy pokrojonego banana (część zostawiłam do podania), przyprawy, korzeń maca, mąkę, dolewamy mleko i blendujemy dolewając wody aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Ja później jeszcze podgrzewam na ogniu i podaję z granolą, siemieniem i gorzką czekoladą :)Więc i dzisiaj śniadania nie zabraknie. Może i darowałabym sobie przez jakość zdjęć robionych telefonem, ale ten krem był prze-pysz-ny!Wczoraj w końcu kupiłam mąkę migdałową i od razu wiedziałam jak ją wykorzystam. I zakochałam się w niej od pierwszego spróbowania!pytania?-ASKinstagramMiłego weekendu! :)