Wykonanie
Zrobiłam ostatnio po raz pierwszy
mleczko kokosowe... Zachwycona jego smakiem postanowiłam do czegoś je wykorzystać, lecz miałam kompletną pustkę w głowie... Po czym pomyślałam, że wykorzystam je do porannej owsianki. Dumna z siebie, wkroczyłam do kuchni, gdzie zastałam pusty słoik po płatkach owsianych... Miałam się już poddać, ale wpadłam na kolejny pomysł-
kaszę jaglaną. I to był strzał w dziesiątkę! Pyszna i sycąca jaglanka to idealna propozycja na śniadanie.

Składniki:1/4 szklanki
kaszy jaglanej1/2 szklanki
wody1/4 szklanki
mleka kokosowegołyżeczka
wiórków kokosowychłyżeczka
miodupół
bananacynamonPrzygotowanie:
Kaszę opłukać, zalać
wodą i gotować do jej odparowania. Następnie dodać
mleko kokosowe, wiórki i
miód i gotować do uzyskania odpowiedniej gęstości. Dodać pokrojonego w plasterki
banana i posypać
cynamonem.

Taka porcja dostarcza ok. 360 kcalMacie jakieś inne pomysły na wykorzystanie
mleka kokosowego?Smacznego!