ßßß
Ciasto kruche:800 gram mąki5 żółtek1 jajko300 gram margaryny1/2 szklanki kwaśnej śmietany1/2 szklanki cukru pudru1 łyżka smalcu1 łyżeczka amoniaku1 łyżeczka proszku do pieczeniaMasa makowa:2 1/2 szklanki maku1 1/2 szklanki cukru4 jajka1 łyżka tłuszczu1 łyżka kakaocynamon1/2 łyżeczki sody2 łyżki mioduolejek migdałowyMasa serowa:1000 gram sera1 1/2 szklanki cukru4 żółtkacukier waniliowy2 opakowania budyniu śmietankowego1/4 szklanki mlekaWykonanie:Wszystkie składniki na kruche ciasto siekałam i zagniatam. Dzielę na 5 części, dwie rozwałkowuję i na blaszkę z papierem do pieczenia i piekę każdą z nich 15 min w temperaturze 200'C.Mak sparzyłam, zmieliłam dwukrotnie, dodałam resztę składników i zagotowałam.Rozwałkowuję pozostałe trzy kawałki kruchego ciasta, na każdy z nich nakładam masę makową i zwijam trzy rolady.
Wszystkie układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piekę przez 20-25 minut w 200'C by ciasta połączyły się ze sobą tworząc ciasto z rolad.Ser, cukier, żółtka, cukier waniliowy mieszam i podgrzewam. Smażę około 5 minut. W mleku rozprowadzam proszek budyniowy, dodaję do wrzącej masy serowej i gotuję przez chwilę. Zdejmuję i odstawiam do lekkiego przestudzenia. Na spód blaszki układam jeden kruchy placek, na to wykładam połowę masy serowej, układam placek z rolad i resztę masy, przykrywam drugim kruchym ciastem i odstawiam przynajmniej na 24 godziny.
Całość można dodatkowo polać polewą czekoladową.