ßßß
CIASTO0,5 kg maki1 paczka margaryny0,5 łyżki smalcu10 dag cukru pudru1 żółtko1 łyżka proszku do pieczeniaWszystko zagniatamy, gdy ciasto nie będzie się kleić dodajemy trochę mleka.KREM0,5 l mleka10 dag margaryny15 dag cukru3 łyżki mąki krupczatki1 jajo2 żółtkaMleko dzielimy na 2 części: większą i mniejszą.Do większej dodajemy: cukier. Mieszamy a po pewnym czasie dodajemy margarynę.Do mniejszej części dodajemy mąkę, białko ubite na pianę i żółtka - mieszamy.Teraz wszystko łączymy (dodajemy do mniejszej części). Wszystko stawiamy na ogniu ciągle mieszając, aż zgęstnieje. Oblepiamy foremkę ciastem, nakładamy krem i przykrywamy krążkiem ciasta, dociskając brzegi. Pieczemy do zarumienienia się wierzchu (ok. 20 min).Po upieczeniu i przestygnięciu możemy naszą babeczkę posypać cukrem pudrem.