ßßß

koza zjadła pomidora.przepis na cztery porcje

KOZIE KULE250 ml śmietany kremówki100 mleka60 gram koziego sera3 łyżeczki żelatynysól ,biały pieprz i pieprz gruboziarnisty do smakuŚmietanę i mleko lekko podgrzać-nie doprowadzać do wrzenia ! dodać pokrojony kozi ser podgrzewać i mieszać trzepaczką aż się rozpuści , następnie odlać troszkę i wsypać żelatynę mieszając by się rozpuściła i wlać ponownie do śmietany z mlekiem i serem kozim ,doprawić do smaku i podzielić na dwie części do jednej wsypać gruboziarnisty pieprz .Wlać do foremek i wstawić do lodówki na 2-3 godziny do stężenia.

MUS POMIDOROWY1 puszka pomidorówsól i cukier do smaku1 łyżka masłaPomidory odcedzić z soku i smażyć na maśle około 10 minut doprawić do smaku i zblendować na gładką masę gdy będą grudki należy przelać przez sitko.
ROSÓŁ DYNIOWY1 litr wody5 marchewek2 korzenie pietruszkikawałek selerapor300 gram dyni piżmowejpęczek natki pietruszkisól i biały pieprz do smakuWarzywa obieramy , myjemy i gotujemy na wolnym ogniu do miękkości , odcedzamy przez gazę .



DODATKOWOKilka żółtych pomidorków koktajlowychkilka listków boćwinykilka listków bazyliikilka kiełków sałatyoregano suszoneoliwaPomidorki zapiekamy w oliwie i oregano około 3-5 minut w piekarniku na funkcji grill.Musem pomidorowym , kulkami panna cotta z kozim serem , pomidorami ,boćwiną , bazylią i kiełkami dekorujemy talerz i zalewamy gorącym rosołem dyniowym .Smacznego :)