Wykonanie
Czasem i ja, kuchenny maniak, człowiek, który relaksuje się przy garach, nie może znieść siedzenia w kuchni. Jeśli kiedyś przestanę pisać, nie martwcie się i nie wzywajcie policji aby mnie szukała. Przeważnie jest za gorąco aby pichcić lub co nieraz mi się zdarza nie
mogę patrzeć na kuchnie, ale to przejściowe. I bardzo szybko wracam- jak zgłodnieje :DWracając jednak to przepisów odpowiednich na daną
porę roku, łatwych, szybkich i smacznych, chciałabym zaproponować krem z
pomidorów na zimno. Coś jak hiszpańskie Gazpacho lecz bez
papryki.

Skład:-duża puszka
pomidorów,-
pietruszka,-
marchewka,-
seler,-
bazylia,-zielone
chili,-około szklanka ravioli lub tortellini o dowolnym smaku,-
sól,
pieprz,
cukier,
oliwa,Przygotowanie:Wszystkie warzywa drobno kroimy małe kawałeczki. Można ( poza
pomidorami) warzywka podgotować aby były miękkie, ja wolę jak chrupią pod zębami. Jeśli Wam się dostaną pod protezę to możecie ugotować.Całość doprawić
solą,
pieprzem,
cukrem i
oliwą, dorzucić
bazylię.Dokładnie zblendować na gładką masę.Ugotować w międzyczasie pierożki.Podawać z pierożkami, posypane pokrojoną
papryczką chili oraz tartym
serem.