Rajska wyspa.przepis na dwie porcjeRYBA2 sztuki pstrągamąka do obtoczeniaoliwa do smażeniasólPstrąga dzielimy na porcje i solimy , smażymy z każdej strony na oliwie na złoty kolor uprzednio obtaczając w mące .BISZKOPTKOPERKOWY1 jajko1 łyżka drobno posiekanego kopru1 łyżka mąki pszennejsól i pieprz do smakuOddzielamy żółtko od białka. Białko ubijamy na sztywno ze szczypta soli następnie dodajemy żółtko i dalej ubijamy mikserem około 2 minut . Następnie dodajemy koper , pieprz i mąkę i delikatnie łączymy składniki nakładamy ciasto do foremek od muffinek i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 170 stopni około 15-18 minut . Ciasto podczas pieczenia opadnie o jakieś 50% ale nie należy się zrażać nie będzie zakalca. Po wystudzeniu biszkoptu przekrawamy na pół i dekorujemy nimi talerz.SOS CYTRYNOWY150 ml mleka1 łyżka masła1 1/2 łyżki mąki pszennej3 łyżki soku z cytrynyskórka starta z połowy cytrynysól , pieprz gruboziarnisty i cukier do smakumasło rozpuścić na małym ogniu następnie dodać mąkę i mieszać rózgą aż mąka się delikatnie zasmaży , dodać mleko oraz sok i skórkę z cytryny i gotować chwilę ciągle mieszając na małym ogniu , doprawić do smaku i podawać z resztą składników.CHIPSY Z KARELI1 karelaoliwa do smażeniamąka do obtoczeniasól , kurkuma , chili do smakuWarzywo karela kroimy w plastry i zasypujemy solą na około 30 minut by usunąć smak goryczki . Odlewamy sok który wypuściła karela i obtaczamy ja w mące pomieszaną z kurkumą i chili . Smażymy na głębokim oleju do zrumienienia.DODATKOWO2 ugotowane marchewki2 szparagirukolaboćwinakiełkirukoliSmacznego :)