ßßß Cookit - przepis na Domowe burgery// Home-made burgers

Domowe burgery// Home-made burgers

nazwa

Wykonanie

Wczoraj przedstawiłam pyszne bułki hamburgerowe (http://monikoza.blogspot.com/2014/02/buki-hamburgerowe-z-sezamem.html), a dzisiaj domowe burgery. Są o wiele zdrowsze niż te kupione burgery w fast foodach.
Raz na jakiś czas można sobie pozwolić na taką przyjemność. ;)
Yesterday I showed You delicious hamburger buns ((http://monikoza.blogspot.com/2014/02/buki-hamburgerowe-z-sezamem.html), but today I show home-made burgers. There are healthier than the purchased one in fast food.
One for a while You can afford for this pleasure of eating burger. ;)
Składniki - wyjdzie 9 kotletów:
1 kg mięsa wołowego lub wieprzowego mielonego
pietruszka
1 cebula
2 ząbki czosnku
kolendra
pieprz
sól
papryka ostra
zioła prowansalskie
Składniki do burgerów:
bułka hamburgerowa -> przepis dostępny jest na blogu:
http://monikoza.blogspot.com/2014/02/buki-hamburgerowe-z-sezamem.html
sałata lodowa
pomidor
ogórek konserwowy
ser
czerwona cebula
majonez
ketchup
Ingredients - 9 chops:
1 kg of pork or beef minced meat
parsley
onion
2 cloves of garlic
coriander
pepper
salt
paprika
mixed herbs
Ingredients for burgers:
hamurger bun ->
http://monikoza.blogspot.com/2014/02/buki-hamburgerowe-z-sezamem.html
iceerg lettuce
tomato
dill pickle
cheese
red onion
mayonnaise
ketchup
Przygotowanie kotletów:
Pokroić cebulę w kostkę i zeszklić na patelni. Dodać do miski do ostudzenia.
Dodać do miski mięso mielone, przyprawy, pokrojoną piektruszkę, czosnek. Wszystko wymieszać rękoma.
Uformować mięso na kotlety - najlepiej zamoczyć ręce w wodzie, wtedy nie klei się mięso do rąk.
Trzeba pamiętać, że kotlety będą duzo mniejsze po usmażeniu.
Usmażyć kotlety z dwóch stron po 3 - 4 minuty z każdej strony - w zależności od grubości kotleta.
Odstawić na chwilę kotleta.
Directions for chops:
Cube the onion and vitrify on the pan. Add to the bowl to cool down.
Add to the bowl minced meat, spices, chopped parsley, garlic. Combine by hands.
Form meat for chops. Preferably drown hands in water and after form.
Grill chops. One site for 3-4 minutes.
Set grilled chops aside.
Przygotowanie burgera:
Podpiec bułkę w piekarniku lub na patelni.
Posmarować jedną część bułki majonezem i ketchupem. Nałożyć sałatę, później kotleta, a następnie znowu ketchup.
Położyć plasterek sera.
Na ser, pomidora i ogórka pokrojonego w plasterki. Można jeszcze doprawić używając, np. pieprzu, soli czy ostrej papryki.
Górę bułki posmarować dokładnie majonezem i ketchupem. Położyć na górze. Już możemy zajadać się pysznym burgerem! ;)
Directions for preparing burger:
Warm up the bun in the oven or on the pan.
Smooth one site of the bun mayonnaise and ketchup. Put lettuce, chop and again ketchup.
Put the slice of cheese.
After cheese, put sliced tomato, pickle. You can add some spices - pepper, salt or paprika.
Top of the bun smooth mayonnaise and ketchup. Put on the pickle. Now, you can eat delicious burger. ;)
Smacznego! :D
Enjoy your meal :D
Źródło:http://www.monikoza.pl/2014/02/domowe-burgery.html