Wykonanie

Wczoraj przedstawiłam pyszne
bułki hamburgerowe (http://monikoza.blogspot.com/2014/02/buki-hamburgerowe-z-sezamem.html), a dzisiaj domowe burgery. Są o wiele zdrowsze niż te kupione burgery w fast foodach.Raz na jakiś czas można sobie pozwolić na taką przyjemność. ;)Yesterday I showed You delicious hamburger buns ((http://monikoza.blogspot.com/2014/02/buki-hamburgerowe-z-sezamem.html), but
today I show
home-made burgers. There are healthier
than the purchased one in fast food.One for a while You can afford for this pleasure of eating burger. ;)Składniki - wyjdzie 9 kotletów:1 kg
mięsa wołowego lub wieprzowego mielonego
pietruszka1
cebula2 ząbki
czosnkukolendrapieprzsólpapryka ostrazioła prowansalskieSkładniki do burgerów:
bułka hamburgerowa -> przepis dostępny jest na blogu:http://monikoza.blogspot.com/2014/02/buki-hamburgerowe-z-sezamem.html
sałata lodowapomidorogórek konserwowyserczerwona cebulamajonezketchupIngredients - 9
chops:1 kg of
pork or beef minced meatparsleyonion2 cloves of garliccorianderpeppersalt
paprikamixed herbsIngredients for burgers:hamurger bun ->http://monikoza.blogspot.com/2014/02/buki-hamburgerowe-z-sezamem.htmliceerg lettucetomatodill picklecheesered onionmayonnaise
ketchupPrzygotowanie kotletów:Pokroić
cebulę w kostkę i zeszklić na patelni. Dodać do miski do ostudzenia.Dodać do miski
mięso mielone,
przyprawy, pokrojoną
piektruszkę,
czosnek. Wszystko wymieszać rękoma.Uformować
mięso na kotlety - najlepiej zamoczyć ręce w wodzie, wtedy nie klei się
mięso do rąk.Trzeba pamiętać, że kotlety będą duzo mniejsze po usmażeniu.Usmażyć kotlety z dwóch stron po 3 - 4 minuty z każdej strony - w zależności od grubości kotleta.Odstawić na chwilę kotleta.Directions for
chops:Cube the onion and vitrify on the pan. Add to the bowl to cool down.Add to the bowl minced meat, spices, chopped parsley, garlic. Combine by hands.Form meat for
chops. Preferably drown hands in water and after form.Grill
chops. One site for 3-4 minutes.Set grilled
chops aside.Przygotowanie burgera:Podpiec
bułkę w piekarniku lub na patelni.Posmarować jedną część
bułki majonezem i
ketchupem. Nałożyć
sałatę, później kotleta, a następnie znowu
ketchup.Położyć plasterek
sera.Na
ser,
pomidora i
ogórka pokrojonego w plasterki. Można jeszcze doprawić używając, np.
pieprzu,
soli czy
ostrej papryki.Górę
bułki posmarować dokładnie
majonezem i
ketchupem. Położyć na górze. Już możemy zajadać się pysznym burgerem! ;)Directions for preparing burger:Warm up the bun in the oven or on the pan.Smooth one site of the bun mayonnaise and
ketchup. Put lettuce, chop and again
ketchup.Put the slice of cheese.After cheese, put sliced tomato, pickle. You can add some spices - pepper, salt or
paprika.Top of the bun smooth mayonnaise and
ketchup. Put on the pickle. Now, you can eat delicious burger. ;)Smacznego! :DEnjoy your meal :D