ßßß
 
            
         Składniki:- 0,5kg mięsa wołowego(może być mielone)- 1 średnia cebula- 1 ząbek czosnku- łyżka musztardy(np. dijon)- 3 łyżki wody- sól- pieprz- bułkiDodatki:- sałata lodowa- pomidor- ogórek- karmelizowana czerwona cebula- majonez- ketchupSposób przygotowania:Mięso mielimy i przekładamy do miski.Czosnek wyciskamy, cebulę ucieramy na tarce i oba składniki przekładamy do miski z mięsem.Dodajemy musztardę, wodę, sól i pieprz. Wszystko razem mieszamy.Cebulę kroimy na plasterki. Rozgrzewamy masło na patelni, wrzucamy plasterki cebuli i wsypujemy łyżkę cukru. Smażymy aż cebula będzie zrumieniona z obu stron.Z mięsa formujemy okrągłe płaskie kotlety i smażymy na płytkim oleju z obu stron po około 4 minuty.Bułki rozkrajamy i podgrzewamy w piekarniku.Kładziemy usmażone kotlety na spodnią część bułki, dodajemy majonez, ketchup i warzywa. Przykrywamy górną częścią bułki.
Składniki:- 0,5kg mięsa wołowego(może być mielone)- 1 średnia cebula- 1 ząbek czosnku- łyżka musztardy(np. dijon)- 3 łyżki wody- sól- pieprz- bułkiDodatki:- sałata lodowa- pomidor- ogórek- karmelizowana czerwona cebula- majonez- ketchupSposób przygotowania:Mięso mielimy i przekładamy do miski.Czosnek wyciskamy, cebulę ucieramy na tarce i oba składniki przekładamy do miski z mięsem.Dodajemy musztardę, wodę, sól i pieprz. Wszystko razem mieszamy.Cebulę kroimy na plasterki. Rozgrzewamy masło na patelni, wrzucamy plasterki cebuli i wsypujemy łyżkę cukru. Smażymy aż cebula będzie zrumieniona z obu stron.Z mięsa formujemy okrągłe płaskie kotlety i smażymy na płytkim oleju z obu stron po około 4 minuty.Bułki rozkrajamy i podgrzewamy w piekarniku.Kładziemy usmażone kotlety na spodnią część bułki, dodajemy majonez, ketchup i warzywa. Przykrywamy górną częścią bułki.