Rewelacja, że tak nieskromnie powiem ;)Nie za słodki, orzeźwiający i co najważniejsze - dla Dukanowców. Polecam gorąco!3 jajka2 łyżki skrobi kukurydzianej2 łyżki słodziku do pieczenia2 łyżki mleka1/2 łyżeczki cynamonu2 łyżeczki proszku do pieczeniakilka kropli aromatu migdałowegoszczypta soli500 g chudego twarogu (trzykrotnie zmielonego)350 g jogurtu greckiegosok z połowy cytryny3-4 łyżki żelatynylaska waniliisłodzik do smaku250 g rabarbaru3 torebkiherbaty owocowej (u mnie truskawkowa z wanilią)sok z połowy cytryny3 łyżki żelatynysłodzik do smakuBiałka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pozostałe składniki dokładnie wymieszać, dodać ubite białka. Ostrożnie połączyć obie masy. Wylać do tortownicy (ok. 20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia (wykładam tylko dno).Piec ok. 15 min. w temperaturze 180 stopni.Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, dodać sok z cytryny i odstawić do przestudzenia. Twaróg i jogurt utrzeć na pulchną masę, dodać ziarenka z przekrojonej wzdłuż wanilii i dosłodzić wg upodobań. Dodać żelatynę, połączyć mikserem na najwyższych obrotach. Przelać masę na ostudzony biszkopt i wstawić do lodówki.Herbatę zaparzyć w ok. pół litra wody. Żelatynę rozpuścić w małej ilości wrzątku, następnie dodać do zaparzonej herbaty. Rabarbar obrać i pokroić na małe kawałki, skropić sokiem z cytryny i podgotować pod przykryciem ok. 4-5 minut. Następnie zalać herbatą z żelatyną, posłodzić do smaku i odstawić do lodówki.Na ściętą masę serową wylać gęstniejącą galaretkę i odstawić do lodówki na noc.Smacznego!