(3 sztuki)jajkoczubata łyżka skrobi kukurydzianej2 łyżki otrąb owsianychłyżeczka proszku do pieczeniałyżeczka cynamonu1/4 łyżeczki sodyłyżka odtłuszczonego serka homogenizowanegosłodzik do smakuszczypta soliłodyga rabarbarułyżka słodzikudo podania:serek homogenizowanycynamonRabarbar obrać, pokroić w cienkie paseczki, przesypać do garnka, podlać 2-3 łyżkami wody, żeby nie przywarł do dna, posypać słodzikiem i gotować pod przykryciem 1-2 minuty. Odstawić do wystygnięcia.Jajko roztrzepać, dodawać kolejno składniki i dobrze wymieszać. Gotowe ciasto odstawić na 10 minut, żeby otręby napęczniały. Dodać odsączony rabarbar i wymieszać.Na nagrzaną patelnie nakładać niewielkie porcje ciasta, smażyć do zarumienienia z obu stron.Podawać od razu, z serkiem wymieszanym z cynamonem.Smacznego!