Dzisiaj coś bardziej w moim stylu, i na pewno przypadnie nie jednemu do gustu:)Jogurtowe racuszki z żurawinąPrzygotowanie jest bardzo proste, a potrzebujemy:150g jogurtu naturalnego;50g mąki (ja użyłam chlebowej);10g otrębów gryczanych (mogą być inne);1 jajko;pół łyżeczki sody oczyszczonej;szczypta soli;szczypta cynamonu;olejkokosowy do smażenia (może być inny);50g suszonej żurawiny;Mąkę, otręby, sodę, sól i cynamon wymieszać z jogurtem na jednolitą masę. Dodać rozbite jajko i dobrze wymieszać. Wsypać żurawinę i wymieszać.Rozgrzać tłuszcz na patelni, następnie wykładać łyżką małe porcje ciasta i smażyć po 2 minuty z obu stron, aż się ładnie zrumienią.Racuchy podawać jeszcze ciepłe z cukrem waniliowym lub bitą śmietaną.Smacznego....