ßßß
Składniki:1 kg schabuok 2 litry wody3-4 łyżki soli5 ziaren jałowca4 ziarna ziela angielskiego4 rozgniezione ząbki czosnku3 goździki2 liście laurowe1,5 łyżki musztardy francuskiej1,5 łyżki majonezu1 łyżka pieprzu w ziarnach1 łyżka majeranku1/2 łyżeczki cukruopcjonalnie (po łyżeczce tymianku, kolendry, rozmarynu)
Sposób wykonania:Do garnka wlać wodę i dodać wszystkie przyprawy. Włożyć mięso. Wstawić na palnik o średniej mocy i doprowadzić do wrzenia. Gotować 5 minut. Garnek odstawić z palnika i pozostawić tak do całkowitego wystygnięcia. Po 7 godzinach ponownie doprowadzić do wrzenia i gotować 5 minut. Mięso pozostawić w garnku do całkowitego wystygnięcia. Schab wyjąć, zawinąć w folię aluminiową i schłodzić w lodówce.Smacznego :)Inspiracja