ßßß
Składniki:4 jajka1 szklanka cukru pudru1 szklanka mąki2 łyżeczki proszku do pieczeniakoszyczek owoców kiwi300 ml śmietany kremówki150 cukru pudru3 łyżki żelatyny rozpuszczone w 50 ml wody1/4 tabliczki mlecznej czekolady1. Białka ubijamy na sztywno z cukrem, dodajemy stopniowo żółtka i delikatnie mieszamy. Na końcu dodajemy mąkę i znów delikatnie mieszamy.2. Biszkopt pieczemy ok. 40 minut (temp. 200 °C) w wysmarowanej wcześniej olejem formie 26 cm.3. Po ostudzeniu ciasta, przygotowujemy owocowy wierzch: kiwi rozdrabniam blenderem i mieszamy z rozpuszczoną żelatyną. Śmietanę ubijamy z cukrem, łączymy z masą kiwi.4. Masę śmietanowo-owocową wylewamy na biszkopt. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.5. Spożywamy od razu po wyjęciu z lodówki. Gdy masa nie chce się ściąć można ciasto wstawić na ok. 20 minut do zamrażalnika i od razu później podawać. Przed podaniem ozdobić tartą mleczną czekoladą.