ßßß
Składniki0,5 kg. mąki25 dkg. margaryny15 dkg. cukru pudru3 żółtka2 łyżeczki proszku do pieczeniaKrem3 jajka3 łyżki cukru1szkl. gorącego mleka10 dkg. białej czekolady3 łyżeczki żelatyny0,5 szklanki wrzącej wody0,5 szklanki śmietany 30%3 łyżeczki cukru pudruSposób przygotowaniaWszystkie składniki ciasta posiekać nożem i zarobić gładkie ciasto. Ciasto cienko wałkować, wycinać krążki wielkości foremek, ciastem wylepiać foremki, piec w temp. 175 *C na złoty kolor.KREM: jajka + 3 łyżki cukru ubić na parze, szklankę mleka zagotować, gorące wlać do masy jajecznej do tego dodać połamaną czekoladę. Żelatynę rozpuścić w 0,5 szklanki wrzątku i dodać do ciepłej masy, przestudzić (uważać żeby nie stężała) śmietanę 30% ubić dodając 3 łyżeczki cukru pudru, porcjami dodać do masy. Upieczone babeczki wyjąć z foremek, napełnić kremem, udekorować owocami, (owoce mogą być z puszki)