ßßß
Ciasto:1 margaryna5 łyżek mleka3/4 szklanki cukru4 łyżki kakao2,5 szklanki mąki4 jajka1 łyżeczka cukru waniliowego2 łyżeczki proszku do pieczeniaMargarynę rozpuszczamy z mlekiem i cukrem w rondelku, dodajemy kakao i całość dokładnie mieszamy, a następnie odstawiamy do ostygnięcia. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Masę czekoladową mieszamy z mąką, żółtkami i proszkiem do pieczenia, na koniec delikatnie łączymy z pianą z białek. Przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na ok 30 minutKrem500 ml śmietany kremówki3 łyżki cukru pudru1/2 tabliczki czekolady4-5 bananów1 łyżka żelatynyRozpuszczamy żelatynę w niewielkiej ilości wody. Zimną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, a następnie dodajemy pokruszoną czekoladę (ja swoją startkowałam na grubych oczkach) i żelatynę.Ciasto kroimy na 2 części (w stosunku 2 do 3) na grubszej części układamy banany i przykrywamy je masą śmietanową, na którą wykładamy pokruszoną cieńszą część ciasta. Chłodzimy w lodówce kilka godzin.

