Wykonanie

Po ugotowanym ostatnio rosolezostały jarzyny i kawałek
mięsa.Postanowiłam wykorzystać te pysznekąski robiąc z nich
sałatkę. Szybko,prosto, smacznie. Doskonale.115 g
antrykotu, duża
marchewka,kawałek
selera i
pietruszka z rosołu.Ponadto: 2
jajka ugotowane na twardo,pół
winnego jabłka, małą
cebula, 2 plasterki
ananasa z puszki, jeden
ogórek kiszony,4 łyżki
groszku konserwowego, łyżeczka
musztardy bawarskiej, łyżka
majonezu,łyżka
greckiego jogurtu,
sól,
biały pieprz.
Mięso, jarzyny,
jabłko,
ogórek i
jajka pokroiłam w kostkę.
Cebulę drobno posiekałam,
ananasa osuszyłam i pokroiłam w małe cząstki. Wszystkie składniki wsypałam do miski -dodałam
groszek,
musztardę,
majonez i
jogurt. Doprawiłam
solą i
pieprzem, wymieszałam.Wstawiłam do lodówki celem schłodzenia i połączenia się smaków.Ułożyłam na półmiskach, przybrałam
natką pietruszki, plasterkami
pomidora i ogromnymiliśćmi
bazylii, którą osobiście uprawiam, pielęgnuję i troskliwie doglądam :)Bardzo smacznie polecam :)