Wykonanie
17 kwietnia 2014Składniki:Porcja na dużą miskę:5
marchewek3
pietruszki1
seler2 kwaśne
jabłka4
ogórki kiszone5
jajek ugotowane na twardo1 słoiczek
grzybów w occie ( 0,5l.)1 puszka
groszku konserwowego5 łyżek
majonezu2 łyżki
musztardy sarepskiej
sól i
pieprz po około płaskiej łyżce wg. uznania
Przygotowanie:Warzywa myjemy obieramy.
Marchew ,
pietruszkę i
seler gotujemy do miękkości . W tym czasie
jabłka i
ogórki obieramy ze skórki kroimy w drobną kostkę wraz z
grzybami oraz obranymi
jajkami.Tak samo robimy z ugotowanymi warzywami.Całość przekładamy do miski wraz z odsączonym
groszkiem , dodajemy
przyprawy oraz
majonez i
musztardę , mieszamy wszystko dokładnie.Jeśli mamy czas odstawiamy na parę h. do lodówki.Post navigation← Syta i bardzo smaczna
sałatka idealna podczas świąt oraz imprez :)lekkie ,syte krokiety smaczne na ciepło i zimno ,idealne na bezmięsny obiad oraz świąteczne danie.Zapraszam :) →