ßßß
Postanowiłam zrobić wyjątek i odpocząć od mięsa.Zupę sporządziłam wykorzystującwarzywny bulion.Dwie marchewki, pietruszkę,kawałek selera i cebulęzalałam zimną wodą,dołożyłam ziele angielskie,liść laurowy i kilka ziarenczarnego pieprzu.Gotowałam do miękkości.W międzyczasie obrałam kilkaziemniaków, pokroiłam w kostkę.Kalafior umyłam, podzieliłam na małe różyczki. Ciemną część pora pokroiłam na cienkie paseczki,zasmażyłam na patelni na łyżce klarowanego masła.Miękkie jarzyny wyjęłam z wywaru, pokroiłam w kostkę.Bulion przecedziłam, włożyłam ziemniaki - gotowałam.Po kilku minutach dołożyłam podsmażony por i kalafior.Pod koniec gotowania włożyłam do zupy jeden serek typu camemberto smaku ananasowo-orzechowym.Zagęścił zupę, zabielił i nadał zachwycający, specyficzny smak.