ßßß Cookit - przepis na Pikantna pomidorówka ciut inaczej

Pikantna pomidorówka ciut inaczej

nazwa

Wykonanie

Rozgrzewająca, idealnie pachnąca, świetnie smakująca i pięknie wyglądająca. Zupa prawie jak krem może spokojnie zastąpić danie główne, ponieważ ma w sobie tyle składników, że najadamy się jednym talerzem. Najważniejszym składnikiem jest tutaj przyprawa 5 smaków, to ona nadaje potrawie orientalny smak i aromat.
Składniki:
2 żółte papryki
1 filet z piersi kurczaka
2 małe cebule
3 ząbki czosnku
100 g fasolki szparagowej
2 marchewki
0,5 l bulionu drobiowego
1 l passaty pomidorowej
2 puszki krojonych pomidorów
2,5 łyżki brązowego cukru
puszka ciecierzycy
mielone chilli
przyprawa 5 smaków
sól, pieprz
Przygotowanie:
Paprykę pokroić w kostkę, kurczaka w paski, marchewkę w talarki, cebulę i czosnek posiekać, oczyszczoną fasolkę pokroić na 2-3 części. Paprykę, cebulę i czosnek podsmażyć przez chwilę na łyżce oleju, dołożyć fasolkę, marchewkę i zalać bulionem. Kiedy wszystko się zagotuje, dołożyć passatę, pomidory z puszki, cukier, osączoną ciecierzycę i przyprawy. Gotować pod przykryciem, aż fasolka i marchewką będą miękkie. Mięso smażyć na złoto z odrobiną soli, dodać do zupy i gotować jeszcze przez chwilę.
Źródło:http://zeszyt-pelen-przepisow.pl/pikantna-pomidorowka-ciut-inaczej/9223372036854775807