Wykonanie
Rozgrzewająca, idealnie pachnąca, świetnie smakująca i pięknie wyglądająca. Zupa prawie jak krem może spokojnie zastąpić danie główne, ponieważ ma w sobie tyle składników, że najadamy się jednym talerzem. Najważniejszym składnikiem jest tutaj
przyprawa 5 smaków, to ona nadaje potrawie orientalny smak i aromat.Składniki:2
żółte papryki1
filet z piersi kurczaka2 małe
cebule3 ząbki
czosnku100 g
fasolki szparagowej2
marchewki0,5 l
bulionu drobiowego1 l passaty pomidorowej2 puszki krojonych
pomidorów2,5 łyżki
brązowego cukrupuszka
ciecierzycymielone
chilliprzyprawa 5 smakówsól,
pieprzPrzygotowanie:
Paprykę pokroić w kostkę,
kurczaka w paski,
marchewkę w talarki,
cebulę i
czosnek posiekać, oczyszczoną
fasolkę pokroić na 2-3 części.
Paprykę,
cebulę i
czosnek podsmażyć przez chwilę na łyżce
oleju, dołożyć
fasolkę,
marchewkę i zalać
bulionem. Kiedy wszystko się zagotuje, dołożyć passatę,
pomidory z puszki,
cukier, osączoną
ciecierzycę i
przyprawy. Gotować pod przykryciem, aż
fasolka i
marchewką będą miękkie.
Mięso smażyć na złoto z odrobiną
soli, dodać do zupy i gotować jeszcze przez chwilę.