ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 55 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegopiersi z kurczaka 300 gramówszpinak mrożony 450 gramówbulion drobiowy 3 szklanekcebula 2 sztukczosnek 4 ząbkiciecierzyza z puszki 350 gramówpomidory 3 sztukoliwa 3 łyżek stołowychsok z cytryny 1 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczone cebule i czosnek drobno posiekać i zeszklić na łyżce oliwy, nie rumieniąc. Dodać szpinak, mieszając smażyć , aż się rozmrozi i nieco odparuje (ok. 15 minut). Osączoną ciecierzycę do dać do szpinaku i wlać gorący bulion. Gotować 20 minut. Sparzone pomidory obrać ze skórki i usunąć pestki, a miąższ pokroić w dużą kostkę.Kurczaka pokroić w cienkie paski i podsmażyć na pozostałej oliwie, oprószyć solą i pieprzem. Włożyć do zupy pod koniec gotowania, dodać pomidory. Zagotować, zakwasić lekko sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: