ßßß Cookit - przepis na Zupa szpinakowa

Zupa szpinakowa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 55 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
piersi z kurczaka 300 gramów
szpinak mrożony 450 gramów
bulion drobiowy 3 szklanek
cebula 2 sztuk
czosnek 4 ząbki
ciecierzyza z puszki 350 gramów
pomidory 3 sztuk
oliwa 3 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone cebule i czosnek drobno posiekać i zeszklić na łyżce oliwy, nie rumieniąc. Dodać szpinak, mieszając smażyć , aż się rozmrozi i nieco odparuje (ok. 15 minut). Osączoną ciecierzycę do dać do szpinaku i wlać gorący bulion. Gotować 20 minut. Sparzone pomidory obrać ze skórki i usunąć pestki, a miąższ pokroić w dużą kostkę.
Kurczaka pokroić w cienkie paski i podsmażyć na pozostałej oliwie, oprószyć solą i pieprzem. Włożyć do zupy pod koniec gotowania, dodać pomidory. Zagotować, zakwasić lekko sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6356/Zupa-szpinakowa