ßßß Cookit - przepis na Ryba o soczystym wnętrzu z chrupiącą panierką.

Ryba o soczystym wnętrzu z chrupiącą panierką.

nazwa

Wykonanie

14 czerwca 2015
Składniki:
1 kg. mrożonych filetów z morszczuka
mleko
sól
pieprz cytrynowy
suszona mieszanka ziół
Panierka:
2 jajka
5 łyżek mleka
1/2 szklanki mąki kukurydzianej
1/2 szklanki drobno pokruszonych płatków kukurydzianych
olej do smażenia
Przygotowanie:
Morszczuka namoczyć w mleku odstawić do rozmrożenia,
Rybę opłukać , osuszyć.
Położyć skórą do dołu.
Pokroić na mniejsze kawałki , każdy oprószyć przyprawami.
Jajka roztrzepać z mlekiem , płatki połączyć z mąką kukurydzianą.
Każdy kawałek ryby maczać najpierw w jajku a następnie w suchej panierce.
Na patelni rozgrzać olej , smażyć rybę na rumiano z obu stron.
Usmażoną wyłożyć na ręcznik papierowy by ociekła z nadmiaru tłuszczu.
Smacznego
Post navigation
← Gołąbki ze słodkiej młodej kapusty z pysznym mięsnym farszem z dodatkiem kalarepki i marchwi. Sos pomidorowy do gołąbków jest moim ulubionym. Całość tworzy pyszny duet do podania z pieczywem lub młodymi ziemniakami posypanymi koprem.
Sałatka z pikantnych młodych ziemniaków , szczawiu oraz wędzonego łososia. Treściwa i przepyszna.Pikantne ziemniaki świetnie współgrają z łagodniejszą od białej czerwoną cebulą , kwaśnym smakiem szczawiu oraz delikatnym łososiem.Świetna na ciepło i na zimno ,może posłużyć jako obiad lub przystawka. →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/ryba-o-soczystym-wnetrzu-z-chrupiaca-panierka