14 czerwca 2015Składniki:1 kg. mrożonych filetów z morszczukamlekosólpieprzcytrynowysuszona mieszanka ziółPanierka:2 jajka5 łyżek mleka1/2 szklanki mąki kukurydzianej1/2 szklanki drobno pokruszonych płatków kukurydzianycholej do smażeniaPrzygotowanie:Morszczuka namoczyć w mleku odstawić do rozmrożenia,Rybę opłukać , osuszyć.Położyć skórą do dołu.Pokroić na mniejsze kawałki , każdy oprószyć przyprawami.Jajka roztrzepać z mlekiem , płatki połączyć z mąką kukurydzianą.Każdy kawałek ryby maczać najpierw w jajku a następnie w suchej panierce.Na patelni rozgrzać olej , smażyć rybę na rumiano z obu stron.Usmażoną wyłożyć na ręcznik papierowy by ociekła z nadmiaru tłuszczu.SmacznegoPost navigation← Gołąbki ze słodkiej młodej kapusty z pysznym mięsnym farszem z dodatkiem kalarepki i marchwi. Sos pomidorowy do gołąbków jest moim ulubionym. Całość tworzy pyszny duet do podania z pieczywem lub młodymi ziemniakami posypanymi koprem.Sałatka z pikantnych młodychziemniaków , szczawiu oraz wędzonego łososia. Treściwa i przepyszna.Pikantne ziemniaki świetnie współgrają z łagodniejszą od białej czerwoną cebulą , kwaśnym smakiem szczawiu oraz delikatnym łososiem.Świetna na ciepło i na zimno ,może posłużyć jako obiad lub przystawka. →