ßßß
Leczo to rodzaj gulaszu pochodzącego z kuchni węgierskiej. Może być podawane na dwa sposoby. W wersji wegetariańskiej jako dodatek do mięs, makaronu i ryżu lub z kiełbasą jako danie główne. Leczo jadłam z wielu źródeł. Za każdym razem smakowało inaczej i co dziwne, za każdym razem było dobre.Składnikiboczek, 200 gkiełbasa, 500 gcebula, 3 sztukipomidory, 5-6 sztukpapryka czerwona, 4-5 sztukpapryka żółta, 1 sztukapapryka zielona, 1 sztukakoncentrat pomidorowy, 80 gsól, pieprz, papryka słodka i ostra wędzona, zioła prowansalskie, 2 liście laurowegroszek konserwowy, 1 puszkaSposób przygotowaniaBoczek pokrojony w kosteczkę zarumienić na suchej patelni. Dodać grubo pokrojoną kiełbasę, chwilę smażyć. Przełożyć na talerz.Cebulę pokroić w piórka. Zarumienić na tłuszczu, który został ze smażenia boczku i kiełbasy.Pomidory sparzyć i obrać ze skórek. Następnie pokroić, wrzucić do garnka. Przykryć pokrywką i gotować na wolnym ogniu.Z papryk usunąć gniazda i pokroić w grubą kostkę. Dodać do pomidorów wraz z koncentratem i cebulą. Przyprawić. Gotować około 15 minut.Dodać kiełbasę i boczek. Gotować kolejne 15 minut. Na koniec wrzucić odcedzony groszek. W razie potrzeby ponownie przyrawić. Danie powinno być ostre.Roxicet side effects