ßßß
Składniki: (na niewielki garnek):1 papryka czerwona1 i 1/2 papryki żółtej1/2 pętka niezbyt tłustej dobrej kiełbasy1 duża cebula2 średnie pomidorysól, pieprzpapryka mielona słodkapapryka mielona wędzonaPrzygotowanie:
Cebulę i paprykę kroimy w kostkę. Kiełbasę - w półplasterki. Pomidora parzymy, obieramy ze skóry i tez kroimy w kostkę. Cebulę szklimy na oleju. Przerzucamy do garnka. Na tym samym tłuszczu obsmażamy kiełbasę z dodatkiem pieprzu. Następnie podsmażamy chwilę paprykę - z dodatkiem słodkiej papryki mielonej. Przerzucamy do garnka. Na odrobinie rozgrzanej oliwy podsmażamy pomidora - z dodatkiem soli i pieprzu by wydobyć smak. Całość dusimy pod przykryciem do miękkości papryki. W razie potrzeby podlewamy odrobina wody. Doprawiamy ewentualnie solą oraz papryką słodką i wędzoną. Mniam. Podajemy z czym chcemy i jak chcemy. Przepis na upały i sezon paprykowy idealny. Szybko, zdrowo, kolorowo. U nas następnego dnia dołożyliśmy podsmażaną pierś przyprawianą papryką wędzoną. Zupełnie nowego smaku nabrało danie.