Wykonanie

Witajcie!Przepraszam za przerwę w blogowaniu, ale zupełnie na nic nie mam czasu :(Tak wiec... dziś mam dla Was przepis na kolejny szybki obiad.Pyszne, łatwe, zielone spaghetti ze
szparagami i
zielonym groszkiem w cudownie kremowym sosie z
awokado.Najlepszą częścią jest to, ze na przygotowanie potrzebujecie jedynie 15 minut.Fajnie co ?Hi guys! Sorry for lack of post, but I'm pretty busy right now.So...
Today I got for you another quick lunch.Delicious, easy, green spaghetti with asparagus and peas all this lovely creamy
avocado sauce.The best part is you needs only 15 minutes for preparing. Good isn't it ?

Składniki :* 200 g pełnoziarnistego spaghetti,* 150 g
szparagów, pokrojonych w 1 cm kawałki,* 1/3 dojrzałego
awokado,* 2 łyżki posiekanej
natki pietruszki,

* 1 łyżka posiekanej
kolendry,* 1 łyżka posiekanego
estragonu,* 1 ząbek
czosnku,* 2 łyżki
oliwy z oliwek,* sok z 1/2
limonki,* 2 łyżki kwaśnej
śmietany ( ja użyłam 3% tłuszczu ),* 1
szalotka, bardzo drobno posiekana,* 1/2 szklanki mrożonego
groszku,* 50 g
rukoli,Ingredients:* 200 g wholemeal spaghetti,* 100 g asparagus, cut into 1 cm pieces,* 1/3 ripe
avocado,* 2 tbsp chopped parsley,* 2 tbsp chopped coriander,* 2 tbsp chopped tarragon,* 1 garlic clove,* 2 tbsp of
olive oil,* juice from 1/2 lime,* 2 tbsp of sour cream ( I've used less
than 3% fat ),* 1 shallot, finely chopped,* 1/2 cup frozen peas,* 50 g rocket salad,

Przygotowanie :
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie na ostatnie 5 minut dodaj
szparagi.W
między czasie przygotuj sos.Do blendera wrzuć
awokado ( bez skóry ),
natkę pietruszki,
kolendrę,
estragon,
czosnek dodaj łyżkę
oliwy z oliwek i
sok z limonki - zmiksuj na gładko i zmieszaj ze
śmietaną, odstaw.Na głębokiej patelni ( lub w dużym garnku ) rozgrzej pozostałą łyżkę
oliwy, podsmaż lekko
szalotkę, dodaj
groszek i smaż przez 2 minuty (
groszek powinien być miękki ), dodaj
rukolę i podsmażaj przez pół minuty.Wyłącz ogień pod patelnią i dodaj wcześniej przygotowany sos oraz odcedzony
makaron ze
szparagami.Wszystko dokładnie zmieszaj.Przypraw
solą i
pieprzem w razie potrzeby ( ja nie dodałam ).Preparation:Cook pasta in lightly salted water, for last 5 minutes add the asparagus.In the meantime prepare the sauce.Throw into a blender
avocado (without skin), parsley, coriander, tarragon, garlic, a tablespoon of
olive oil and lime juice - blend until smooth and mix with sour cream, set aside.Heat the remaining tablespoon of
olive oil on deep frying pan (or a large pot), lightly fry the shallots, add the peas and cook for 2 minutes (peas should be soft), add the arugula and fry for half a minute.Turn off the heat, add the prepared sauce and drained pasta with asparagus.Mix everything thoroughly.Season with salt and pepper if needed. ( I didn't added).