Wykonanie
Chyba najlepsze guacamole jakie
jadłam, a do tego jakie zdrowe. Jak tylko zobaczyłam przepis, postanowiłam zrobić od razu. W końcu sezon
szparagowy jest taki krótki. Do takiego guacamole bardzo pasują nachosy, najlepsze te domowe, chociaż niestety u mnie tym razem były te kupne. Jeżeli zapakujemy guacamole do pudełka, będzie w sam raz na piknik :)

Składniki:1 pęczek
szparagów1
awokado2 rozgniecione ząbki
czosnku (można dać więcej)1 pęczek
natkisok z połowy
limonki
Wykonanie:
Szparagi gotujemy lub pieczemy w piekarniku, aż będą miękkie, ale jeszcze sprężyste. Studzimy.
Natkę myjemy i suszymy. Wkładamy do blendera
natkę (bez łodygi), pokrojone w kawałki
szparagi, miąższ z
awokado, i
czosnek. Wciskamy
sok z limonki. Miksujemy, aż uzyskamy w miarę gładką całość.
