Wykonanie
Lubię indycze
mięso. Jest idealne do
sosów, robi się miękkie dość szybko i jest naprawdę smaczne. Dziś kolejny gulasz z
indyka, tym razem z
selerem naciowym i
fasolką szparagową :)Składniki :* 500 g
mięsa indyczego,* 1
cebula,* 2 ząbki
czosnku,* 1
marchewka,* 4 kawałki
selera naciowego,* 5
pieczarek,* 1/2 szklanki
groszku,* 1/2 szklanki
fasolki szparagowej,* 2 łyżki
natki pietruszki,* 1 łyżeczka
słodkiej papryki,* 1/2 łyżeczki
pikantnej papryki,* 1
liść laurowy,* 1 ziarno
ziela angielskiego,* 2 łyżki
oliwy,*
sól,
pieprz,Przygotowanie :
Mięso pokrój w dużą kostkę, przypraw
solą,
pieprzem papryką słodką i pikantną.Na patelni rozgrzej
oliwę, podsmaż
mięso, dodaj posiekany
czosnek i
cebulę pokrojoną w półplasterki, podsmaż przez kila minut i przełóż do garnka.
Mięso zalej
wodą tak aby je zakryła, dodaj
liść laurowy,
ziele angielskie, pokrojoną
marchewkę, i
pieczarki,
seler naciowy w plasterkach.Duś pod przykryciem około 30 minut ( do czasu aż
mięso będzie miękkie), dodaj
fasolkę pokrojoną w centymetrowe kawałki i
groszek, gotuj 10 minut.Dopraw do smaku
solą i
pieprzem.