Wykonanie

Ta pyszna zupa zawiera dużo
mięsa, dlatego jest bardzo pożywna. Wystarczy za cały obiad.Składniki:500 g
mięsa rosołowego z
indyka2 skrzydełka z
kurczaka1
pierś z kurczaka300 g
żołądków drobiowych3 duże
ziemniaki2
marchewkicebulakawałek
selerakorzeń pietruszkiliście lauroweziele angielskiemały kawałek
boczkumajeraneknatka pietruszkisólpieprzkilka ziaren
czarnego pieprzu2 ząbki
czosnku1 łyżka
octu1 łyżka
mąkiMięso opłukać, zalać zimną
wodą. Dodać warzywa (oprócz
ziemniaków),
ziele angielskie,
liście laurowe i ziarnisty
pieprz. Gotować na małym ogniu jak rosół, aż
mięso będzie miękkie. Wyjąć
mięso i warzywa,
wywar przecedzić i ponownie wstawić na ogień. Dodać pokrojone w kostkę
ziemniaki.
Mięso obrać z kości, pokroić. Z żołądków usunąć to co nie potrzebne. Pokrojone
mięso i żołądki wrzucić do
wywaru. Dodać także
marchewkę pokrojoną w plasterki.
Boczek pokroić na małe kosteczki, podsmażyć z
mąką, zalać zimną
wodą i zagęścić zupę. Dodać
czosnek,
majeranek i doprawić do smaku. Podawać z dodatkiem świeżej
natki pietruszki lub
koperku.