ßßß
ciasto:1,5 szklanki mąki1/2 kostki margaryny1,5 łyżki cukru pudru3 żółtka1 łyżeczka proszku do pieczenia2 łyżki kakaoWszystkie składniki zagnieść i wstawić do zamrażalnika na godzinę.ser:1 kg sera gładkomielonego2 jajka2 budynie śmietankowe1 szklanka cukru1/2 szklanki roztopionego masła5 białekbakalie (rodzynki, kandyzowane ananasy, skórki z cytrusów)dodatkowo:puszka brzoskwiń2 galaretki brzoskwinioweSer zmiksować z jajami, dodać cukier, budynie, masło i pianę ubitą z białek. Wymieszać z bakaliami.Z ciasta odłożyć odrobinę, resztę zetrzeć na grubych oczkach na blaszkę wyłożoną papierem. Wylać ser, na wierzchu ułożyć pokrojone w grubą kostkę brzoskwinie. Zetrzeć resztę ciasta. Piec powoli w 200*C przez około godzinę. Po wystudzeniu zalać galaretką.