Wykonanie
Trochę mnie nie było, a to wszystko przez Zmiany w życiu osobistym :)Całą moją uwagę przez te kilka ostatnich miesięcy zabierała pewna mała, rozkoszna i bezbronna istotka, która pojawiła się w sierpniu w naszym życiu :)I tym samym zawłaszczyła sobie moją całą uwagę i miłośćzostawiając w tyle kuchnię i gotowanie.
Arturze, pomyślę o tym ;)Byłoby o zupkach, puree i miksach warzywnych dla dzieci :)Cóż czasu na eksperymenty kulinarne praktycznie nie miałam,jednak maleństwo rośnie i coraz bardziej lubi kuchnię, w której wszystko furczy, huczy, gra
radio, mama opowiada, co pichci, więcmożna troszkę poleżeć w wózeczku w tym dziwnym pomieszczeniu.Niech tam tej mamie będzie - pewnie myśli dzidzia.Ale na razie na tapecie sernik, domowy, puszysty, pyszny... . z blog a www.kotlet. tv(lekko zmieniony).
Składniki na ciasto:3 szklanki
mąki5
żółtek4 łyżki
cukru pudru200 gram
margaryny1 łyżeczka
proszku do pieczeniaMasa serowa:1 kg
sera mielonego2/3 szklanki
cukru2 łyżki
maki3
jajka125 gram
masłaPiana:5
białekpuszka
brzoskwińZe składników na ciasto kruche zagniatamy jednolitą kulę. Dzielimy na dwie części i wkładamy do lodówki.Masa serowa:
Jajka miksujemy z
cukrem dodajemy stopione
masło oraz
ser mielony partiami i miksujemy razem na gładka masę.Połowę ciasta kruchego wykładamy na spodzie formy do pieczenia, następnie wykładamy na to masę
serową, ubita pianę z
białek oraz
brzoskwinie pokrojone na mniejsze plastry.Na górę ciasta tarkujemy na tarce na grubych okach druga część ciasta. Pieczemy godzinę w 180 stopniach.