ßßß


Warstwa ICiasto:3 szklanki mąki1 margaryna3 łyżki cukru5 żółtek3 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki kakaoWykonanie:Składniki na ciasto zagnieść 1/3 ciasta zamrozić, resztę przez pół godziny. oziębić w lodówce po czym rozwałkować i wyłożyć na blaszce 21x32.Warstwa IIMasa serowa:1 kg twarogu2 budy nie śmietankowe3/4 szklanka cukru pudru1/2 kostki masłaWykonanie:Twaróg zemleć 3 razy. Składniki na masę serową połączyć, masło rozpuścić, dodawać po trochę wszystkie składniki i ucierać aż będzie gładka masa. Wyłożyć na ciasto.Warstwa IIIO wocowa:1 puszka brzoskwiń lub ananasów.Wykonanie:Ananasy lub brzoskwinie osączyć pokroić w plastry i rozłożyć na warstwie serowej.Warstwa IVMasa makowa:1 szklanka cukru pudru2 szklanki maku5 białekłyżka mąki ziemniaczanej10 dkg wiórek kokosowychłyżeczka proszku do pieczeniaWykonanie:Mak sparzyć i przemielić przez maszynkę, dodać wszystkie składniki i wymieszać. Z białek ubijamy pianę i łączymy ją z makiem. Należy dokładnie wymieszać. Masę wykładamy na warstwę owocową a następnie na wierzch ścieramy pozostałą część ciasta na grubych otworach. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180 st. na ok. godz. Upieczone i wystudzone cisto możemy posypać cukrem pudrem .Smacznego!