ßßß


dodając dwie szklanki mąkii trzy łyżeczki proszku do pieczenia.
W miseczce moczę płatki migdałowe, rodzynki,orzechy,kroję je drobno i wsypuję do masy.Dla podkreślenia smaku można dodać 2 łyżki powideł śliwkowych.Na koniec do wymieszanej masy dodaję białka i delikatnie wszystko mieszam.Brytfankę smaruję masłem i posypuję bułką tartą.Wstawiam ciasto do rozgrzanego piekarnika na około 40 minuti piekę w temp.180 stopni.
Po upieczeniu i ostudzeniu ciasta-kroję je na trzy placki.Dwa z nich smaruję dżemem z czarnej porzeczki lub powidłami śliwkowymia wierzch polewam wcześniej odlaną polewą.Dla zupełnej rozpusty czasem robię krem ze śmietany kremówki...;-)Można posypać całość pokruszonymi migdałami lub wiórkami kokosowymi.... i w końcu możemy zabrać się za jedzenie ciasta,które zawsze znika w zawrotnym tempie.Pycha!
Polecam również pysznegoMURZYNKA Z WIŚNIAMI