Składniki:1 kostka margaryny1 szklanka cukru2 łyżki miodu2 łyżki przyprawy do piernika3 łyżki kakao1 szklanka mleka3 jajka2 szklanki mąkibakalie1 1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaTabliczka czekolady do polaniapowidła śliwkowedrobno posiekane orzechyWykonanie:Miód, kakao oraz przyprawę do piernika rozpuścić. Osobno rozpuścić masło. Gdy wszytko delikatnie przestygnie wszystko wlać do jednego garnka wraz z pozostałymi składnikami. Na końcu dodać bakalie i dokładnie wymieszać. Wlać na wyłożona papierem do pieczenia brytfannę piec ok 40 minut na 170 stopni.Po upieczeniu i ostudzeniu ciasta przekroić go na 2 polowy. Na jednej rozsmarować powidła śliwkowe przykryć druga połową tą druga połowę posmarować cienką warstwą powideł wylac roztopioną czekoladę i posypać orzeszkami.