« Tymbark FruktajlWiosenna, piknikowa sałatka z makaronem »Jak prawidłowo wysmażyć stek? Nie jest to wbrew pozorom takie trudneMięso– rostbef – około 250g, o grubości 2-3 cm– 2 łyżki masła– 2 łyżki oliwy z oliwek– sól, pieprzMięso wyjmujemy przed smażeniem na około godzinę z lodówki, aby nabrało temperatury pokojowej. W tym samym czasie smarujemy oliwą, obficie solimy i pieprzymy.Następnie rozgrzewamy masło na dużym ogniu, kiedy patelnia jest dobrze nagrzana kładziemy mięso na patelnie. Smażymy z obu stron.Mało wysmażone – ok. 2 minut z każdej stronyŚrednio wysmażone – ok. 3-4 minut z każdej stronyMocno wysmażone – ok. 4-5 minut z jednej stronySałatka– garść szpinaku– 2 małe gruszki– kilka plasterków sera pleśniowego koziego– kilka pokruszonych pistacji– 2 łyżki cukru– łyżka masłaNa maśle podsmażamy gruszki pokrojone w plasterki i dodajemy do nich cukier, aby się nieco skarmelizowały. Wrzucamy (razem z masłem z patelni) je do szpinaku. Dodajemy ser i orzechy. Polewamy sosem.Sos miodowo-musztardowy– 2 łyżki oliwy z oliwek– łyżka octu balsamicznego– łyżka miodu– łyżka musztardySmacznego!