Wykonanie
HomeZUPYzupa szczawiowa z
ryżem wegetariańska

Przedstawiam Wam przepis na pyszną potrawęZbliża się okres ,że ta zupa często gości na naszych stołach..Produkty:1 pęczek szczawiu2
marchewki1
pietruszka1
poragarść
natki pietruszki1 woreczek
ryżu4
jajka ugotowane na twardo1/3
smietany2 łyzki
mąki3
liście laurowe6
ziela angielskiego10 ziarenek
pieprzu2 łyżki
vegetysól.Wykonanie:Obrane warzywa wkładamy do garnka 24 cm zalewamy do pół
wodą dodajemy
vegetę,
ziele angielskie,
liść laurowy sól gotujemy na małym ogniu aż warzywa będą miękkie.Osobno gotujemy
ryż w osolonej wodzie z łyżeczką
wegety..do
wywaru dodajemy opłukany i pokrojony
szczaw gotujemy razem z
wywarem 5 minut.
śmietanę rozrabiamy z
mąką najlepiej mikserem hartujmy ciepła zupą wlewamy do
wywaru.dodajemy
ryż .mieszamy nalewamy na talerz .dajemy pokrojone w ćwiartki
jajko oraz posypujemy pokrojoną
pietruszką..Można nagotować na drobiu..wersja dla „mięsożerców ”Życzę smacznegoPowiązany przepis:naleśniki amerykańskie na
maślance z
jabłkiemoponki ze skórką oraz
sokiem z cytrynyWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
