Wykonanie
HomeZUPYDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEzupa pomidorowa wegetariańska

Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawęSkładniki4l.
wody2-3
liść laurowy2-3
ziela angielskiego2 średniej
marchewki1 średnia
cebula1
pora ( biała część )3 łyżki
mąki pszennej200g.
ryż biały ( 2 woreczki/100g.
masła200g.
śmietany 18%200g.
koncentratu pomidorowego (dobrej jakości )1/2 pęczka
koperkusól,
pieprz,
wegeta do smakuWykonanie:Obrane warzywa i pokrojone i opłukane wkładamy do garnka zalewamy
wodą.dodajemy
ziele angielskie ,
liśc laurowy ,
sól ,
pieprz ,
wegetę i gotujemy na małym ogniu..Osobno w międzyczasie gotujemy
ryż .
Cebulę kroimy w drobną kostkę,przesmażamy na
maśle,dodajemy
mąkę i zalewamy rozprowadzonym w wodzie koncentratem..następnie dodajemy trochę
wywaru i przegotowujemy by miało konsystencje zasmażki..wlewamy do
wywaru.wlewamy
śmietanę zahartowaną gorącym
wywarem.wrzucamy
ryż i razem mieszamy..na końcu dodajemy pokrojony
koperek..Można nagotować na kościach..ta wersja to dla wegetarian ..Zyczę smacznego..Powiązany przepis:szarlotka z
pomarańcząkopytka z roladą
boczkową i sosemWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
