Wykonanie
HomeZUPYZupa grzybowa na żeberkach

Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną zupęSkładniki:50 g
suszonych grzybów30 -40 dag
żeberek lub kości1
marchewka1
pietruszkakawałek
selery1,3
pory2 zabki czasku
natka pietruszki1
kartofel1/2 szklanki
makaronuśmietana 18 % 1,4 szklanki
ziele angielskie 5 szt
liśc laurowy 2
pieprz ziarnisty 6 szt
sólSposób wykonania:
Grzyby namaczamy 2-3 godziny wczesniej ..następnie w tej wodzie w raz
żeberkami gotujemy około pól godziny.dodajemy obrane i pokrojone warzywa oraz
przyprawy .
czosnek przeciskamy przez prackę .po 10 minutach dodajemy pokrojone
kartofle..po nastepnych 10 minutach dodajemy
makaron..wszystko razem gotujemy około nastepnych 10 minut.. na koniec do szklanki wlewamy
śmietanę ,hartujemy gorącą zupą i wlewamy .należy pamietać by wlewać po trochę gorącego
wywaru i rozmieszać/wówczas nigdy
smietana sie nie zważy/..Kroimy
pietruszkę i albo na konieć dodajemy do garnka albo już na talerz przed spożyciem..Dobra zupa wymaga dużo pracy ..wiem..Zyczę smacznegoPowiązany przepis:Gołąbki tradycyjne z piekarnika
Ser biały z
rzodkiewką i nie tylkoWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
