ßßß
Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną zupęSkładniki:50 g suszonych grzybów30 -40 dag żeberek lub kości1 marchewka1 pietruszkakawałek selery1,3 pory2 zabki czaskunatka pietruszki1 kartofel1/2 szklanki makaronuśmietana 18 % 1,4 szklankiziele angielskie 5 sztliśc laurowy 2pieprz ziarnisty 6 sztsólSposób wykonania:Grzyby namaczamy 2-3 godziny wczesniej ..następnie w tej wodzie w raz żeberkami gotujemy około pól godziny.dodajemy obrane i pokrojone warzywa oraz przyprawy .czosnek przeciskamy przez prackę .po 10 minutach dodajemy pokrojone kartofle..po nastepnych 10 minutach dodajemy makaron..wszystko razem gotujemy około nastepnych 10 minut.. na koniec do szklanki wlewamy śmietanę ,hartujemy gorącą zupą i wlewamy .należy pamietać by wlewać po trochę gorącego wywaru i rozmieszać/wówczas nigdy smietana sie nie zważy/..Kroimy pietruszkę i albo na konieć dodajemy do garnka albo już na talerz przed spożyciem..Dobra zupa wymaga dużo pracy ..wiem..Zyczę smacznegoPowiązany przepis:Gołąbki tradycyjne z piekarnikaSer biały z rzodkiewką i nie tylkoWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniakarkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy