Fajna nazwa ciasta..a ciasto jest proste do zrobienia...i co najważniejsze pyszne..Pomysł na takie ciasto podpatrzyłam w Domowej Cukierence. ..Ja zamiast kremu karpatkowego zrobiłam sama krem budyniowy z mąki...no i miałam końcówkę kakao..więc ciasto i polewa nie są tak ciemne jak u Klementynki..5 jajek1 szkl. mąki1 szkl. cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia2 łyżki kakaocukier waniliowyBiałka ubić z cukrem i żółtkami na puch. Dodać mąkę przesianą z kakao i proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec około 25 minut w 175*C. na poncz:1/2 szkl. herbatykieliszek rumu lub wódki na krem I:opakowanie kremu do karpatki700 ml mleka100 g masła lub2 szkl mleka3-4 łyżki cukru2 łyżki mąki3 łyżki mąki ziemniaczanej100 g margaryny3/4 szkl mleka odlać(wymieszać z mąkami) , resztę mleka zagotować z cukrem.Do gotującego się mleka wlać mleko z mąkami i szybko mieszać.Gotować, aż zgęstnieje.Ostudzić, a następnie utrzeć z margaryną. na krem II:250 g margaryny1 szkl. cukru1/2 szkl. wody2 szkl. mleka w proszku + 2 łyżki2 łyżki kakaopaczka okrągłych biszkoptówMargarynę zagotować z wodą i cukrem, ostudzić. Do ostudzonej masy wmiksować mleko w proszku ( 2 szklanki). Masę podzielić na połowę, do jednej części dodać kakao, do drugiej jeszcze dwie łyżki mleka w proszku. ( będą dość płynne)Składanie ciasta:Biszkopt przekroić na połowę, obie części naponczować. Krem karpatkowy podzielić na połowę, przełożyć nim biszkopt i posmarować wierzch. Biszkopty pokroić na połowę, układać na kremie. Masy z mleka w proszku na przemian wlewać łyżką międzybiszkopty. Gotowe ciasto odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin do stężenia.