Wczoraj pokazałam Ci przepis na Pierożki filo z kurczakiem, które są idealne na imprezę ze znajomymi. Dzisiaj pokażę Ci przepis na drugą połowę tego talerza widocznego na zdjęciu. Zrobisz oba dania? Znajomi padną! Gwarantuję!Składniki:duże tortille z mąki pszennej 8 sztukser cheddar 400grsalsa fresca 8 łyżekświeża kolendra 4 łyżkipierś z kurczaka 4 sztukijogurt naturalny 400grczosnek 6 ząbkówolej 4 łyżkisól i pieprz do smakuPierś z kurczaka marynujemy min 2 godziny w jogurcie, posiekanym czosnku, soli i pieprzu. Grillujemy i studzimy. Kroimy w plastry. Pojedynczą tortillę smarujemy 2 łyżkami salsa fresca i posypujemy około 50g sera cheddar. Na wierzchu układamy plastry z kurczaka, posypujemy kolendrą i ponownie serem. Na wierzch kładziemy drugą tortillę. Całość smażymy na patelni z obu stron i kroimy na 8 (w trójkąty). Tak postępujemy z resztą tortilli.Przepis na salsa frescaskładniki:świeże pomidory 4 duże sztukicebula biała 0,5 sztukiszczypiorek 1/3 szklankiświeża klendra 1/3 szklanki (ja dałabym mniej)sok z limonkichilli lub jalapeno – szczyptaocet winny biały łyżkaczosnek 2 ząbkipieprz i sól do smakuPomidory i cebulę kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek, kolendrę i czosnek siekamy drobno. Łączymy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy.