ßßß
 
            
         Zielona tarta, bo z moim ulubionym pesto z rucola i bazylii, które znowu zrobiłam. Dodałam pesto do roztrzepanych jajek z mlekiem i proszę jaki fajny rezultat dla oka , jak i dla kubków smakowych.
Zielona tarta, bo z moim ulubionym pesto z rucola i bazylii, które znowu zrobiłam. Dodałam pesto do roztrzepanych jajek z mlekiem i proszę jaki fajny rezultat dla oka , jak i dla kubków smakowych. Przepis na tartę z indykiem i pesto domowej robotySkładniki:Na foremkę o 25 cm średnicyCiasto na tartę130 g miękkiego masła300 ml maki1 łyżka zimnej wodyNadzienie150 g indyka, resztki świąteczne3 łyżki pesto domowej roboty2 łyżki zielonych oliwek, pokrojonych100 g feta3 jaja200 ml mleka50 g żołtego serasol i pieprz do smakuWykonanie:Podane składniki na ciasto połącz delikatnie, uformuj kulę, owiń w folie i włóż do lodówki na 30 minut lub od razu wyłóż foremkę ciastem i owiniętą w folie schłódź. Zawsze wybieram ten drugi sposób, bo zapominam, że mam ciasto w lodówce, a później mocno zmarznięte jest trudne do rozwałkowania.Podpiecz spód tarty przez 10 minut w piekarniku na 200ºC (termoobieg). Przed pieczeniem ponakłuwaj ciasto widelcem.Na upieczony spód wyłóż indyka, oliwki i pokrojoną w kostkę feta. Posyp utartym żółtym serem.Roztrzep jajka z mlekiem i pesto, posól, popieprz i wylej na tartę.Piecz tartę przez 30 minut w temperaturze 160ºC (termoobieg).Polecane przepisyWytrawne mini tarty z brokulami i serem plesniowymTarta z paluszkami krabowymi i czarnymi oliwkamiTarta z kurczakiem brokułami i pieczarkamiSzybka tarta z miesem mielonym à la bologneseWytrawna tarta z szynką , fetą i chili
Przepis na tartę z indykiem i pesto domowej robotySkładniki:Na foremkę o 25 cm średnicyCiasto na tartę130 g miękkiego masła300 ml maki1 łyżka zimnej wodyNadzienie150 g indyka, resztki świąteczne3 łyżki pesto domowej roboty2 łyżki zielonych oliwek, pokrojonych100 g feta3 jaja200 ml mleka50 g żołtego serasol i pieprz do smakuWykonanie:Podane składniki na ciasto połącz delikatnie, uformuj kulę, owiń w folie i włóż do lodówki na 30 minut lub od razu wyłóż foremkę ciastem i owiniętą w folie schłódź. Zawsze wybieram ten drugi sposób, bo zapominam, że mam ciasto w lodówce, a później mocno zmarznięte jest trudne do rozwałkowania.Podpiecz spód tarty przez 10 minut w piekarniku na 200ºC (termoobieg). Przed pieczeniem ponakłuwaj ciasto widelcem.Na upieczony spód wyłóż indyka, oliwki i pokrojoną w kostkę feta. Posyp utartym żółtym serem.Roztrzep jajka z mlekiem i pesto, posól, popieprz i wylej na tartę.Piecz tartę przez 30 minut w temperaturze 160ºC (termoobieg).Polecane przepisyWytrawne mini tarty z brokulami i serem plesniowymTarta z paluszkami krabowymi i czarnymi oliwkamiTarta z kurczakiem brokułami i pieczarkamiSzybka tarta z miesem mielonym à la bologneseWytrawna tarta z szynką , fetą i chili