ßßß
Dzisiaj na odmianę zamiast mielić mięso posiekałam je drobno, a następnie wymieszałam z resztą składników. Do panierki użyłam pangratatto, po które ostatnio bardzo często sięgam. Pycha!Składniki: na 12 krokietówCiasto na naleśniki3 jajka300 ml mąki½ l mleka2 łyżeczki soliolej do smażeniaNadzienie do naleśnikówobrane z kości mięso z ugotowanego kurczaka o wadze 1,3 kg200 świeżego szpinaku1 cebula250 g mozzarellaDo panierowania2 jajka300 ml pangratatto100 ml startego gruyère sera lub parmezanu, u mnie gruyéreolej do smażeniaWykonanie:Wymieszaj ciasto na naleśniki i usmaż 12 małych naleśników.Pokrój cebulę w kostkę i zrumień na oleju dodaj opłukany szpinak, dopraw solą i pieprzem. Smaż aż szpinak zacznie “więdnąć”. Pokrój w kostkę mięso z kurczaka, zetrzyj mozzarella na tarce. Wymieszaj wszystkie składniki na farsz dopraw solą i pieprzem.Nadziej naleśniki, zwiń w paczuszkę, obtocz w jajku, a następnie w pangratatto i serze. Smaż na oleju po obu stronach w niskiej temperaturze.
Polecane przepisyCiasto na pierogi najlepszePierogi z kurczakiem i grzybamiPierogi ,my lovePyszne pierogi z jagodamiSmaczne pierogi z truskawkami na słodko